Omplacering

 15/1-2019. 

 

DAXTON har fått ett nytt hem.

Tanspots Daxton, 2 år gammal hane.

Grundtränad i vallning, varit med på lättare fårjobb inne i hanteringsanlöggning och hålla undan tackor vid fodring både ute och inne. Dax är e: Yeleen de Hamar moderlivsimport från Australien som bor i Spanien, mor är Stormkappans Pinna som tävlat tom ik2 och kvSM får och jobbar dagligen på fårgärd med ca 200 får.

Dax är en lugn och cool kille, mån om att vara till lags. Lugn bland djur, kan använda bett men behöver sällan ta till tänderna utan vänder djur med sitt lugn och beslutsamhet. 

Han kan kommandon i och ur balans, lägga sig och stanna stående, fösa. Påbörjat delningsträning. Hämt behöver ännu tränas mera på för att klara ett vallhundsprov, han hämtar på kortare avstånd. 

Hans absoluta plus är lugnet.

Dax är van att bo inomhus men kan säkert bo i kennel också men då han är super trevlig och lättsam så bor han inne hos oss. Han går bra i hop med alla hundar på gården och är trevlig med alla hanar vi stött på. Hd grad C och därför vill jag inte ha honom i avel hos mig och utebliven avel är anledningen till att jag nu väljer att sälja honom trots att jag är mycket förtjust i honom. Pris: 20000 kr plus moms 25%.

Går att ordna film när Dax jobbar.

 

Tanspots Du, syster till hanen ovan, kallas Kitty. Även Kitty är grundtränad och trevlig med djur, lite mera glöd under tassarma men klok med får.

Kan ungefär samma som brorsan men har inte varit med och jobbat lika mycket som Dax. 

Kitty skulle säkert också kunna uppskatta hundsport så som agility m.m. men jag föredrar att även hon kommer till en ny fårgård och får göra det hon är avlad för. Även Kitty är bra med andra hundar. 

Hd grad B/C och därav väljer jag att sälja henne då jag valt att inte avla på henne trots veterinärens rekommendation att skicka in bilderna till Nordiska rådet. Pris 20000 kr plus moms 25%.

Går att ordna film på Kitty i arbete.

 

Maria Winberg, Väröbacka i norra Halland.

 

 

 


 

 

Bilden: Kogårdens Fixa